REMANIERE GUVERN DĂNCILĂ. Lista miniștrilor care vor PLECA din Guvern

0

Potrivit unor surse DC NEWS, în a doua jumătate a lunii aprilie, după Paște, urmează o remaniere a Cabinetului Dăncilă.

Pentru remaniere sunt vizate trei ministere.

Cele mai previzibile modificări în cabinetul condus de Viorica Dăncilă sunt la Ministerul Economiei, condus de Dănuţ Andruşcă, la ministerul Energiei, unde ministru în prezent este Anton Anton din partea ALDE, la ministerul Sănătății, unde Sorina Pintea deține portofoliul de ministru și la Ministerul Transporturilor care este în prezent condus de Lucian Șova.

Potrivit informațiilor DC NEWS, confirmate pe surse, trei din cele patru ministere vor urma să fie remaniate în a doua jumătate a lunii aprilie.

Amintim că pe 29 ianuarie 2018 Parlamentul s-a reunit pentru învestirea Cabinetului condus de Viorica Dăncilă. Guvernul Dăncilă este al treilea guvern al Coaliției PSD-ALDE după înlăturarea Cabinetului Sorin Grindeanu și Cabinetului Mihai Tudose.

B1 sustine ca Guvernul Dăncilă ar putea suferi în curând primele remanieri. La doar două luni de la învestire, se vorbește deja despre nemulțumiri la adresa a patru miniștri.

Potrivit unor surse Antena 3, este vorba despre ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, cel al Energiei, Anton Anton, ministrul Sănătății, Sorina Pintea şi cel al Transporturilor, Lucian Șova. Aceștia ar urma să fie schimbați din funcții.

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, la Antena 3, că după Paști, e posibil ca doi-trei miniștri din ministerele puternice să plece.

”N-am de unde să știu câți miniștri vor pleca, dar estimez că după Paști- nu cred că se va întâmpla înainte- deci în luna aprilie doi-trei miniștri vor părăsi echipa guvernamentală. PSD chiar nu-și permite să nu aibă rezultate cât de cât sustenabile în această perioadă și majorări foarte importante de salarii, de pensii, banii ăștia trebuie să fie de undeva. Dacă mecanismul economic e blocat, administrația este în continuare blocată, nu se pot face majorările decât în dauna investițiilor.” a afirmat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.