Revocare Kovesi, CSM decizie. Toader: Le este greu să motiveze

0

Ministrul Justiției le-a transmis un mesaj celor de la Consiliul Superior al Magistraturii, care au dat aviz negativ solicitării de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Tudorel Toader așteaptă motivarea celor de la CSM pentru a trimite mai departe cererea de revocare a șefei DNA către Klaus Iohannis.

“Eu am făcut afirmațiile pe care le-am făcut și pe care mi le mențin. Le este greu să motiveze contra evidenței. Uniunea se adresează Poloniei să respecte statul de drept. Este grav dacă într-o țară nu se respectă hotărârile CCR și s-a ajuns la aceste tensiuni între Polonia și UE.

Este greu să explici că un demnitar încalcă în jumătate de an Constituția. Va ajunge la președinte imediat ce vor face efortul de a găsi argumente contra evidenței raportului pe care eu l-am făcut”, a declarat Tudorel Toader.

Secția pentru Procurori a CSM a dat pe 27 februarie aviz negativ solicitării lui Tudorel Toader de revocare a șefei DNA. Au fost 6 voturi împotriva revocării și doar unul pentru, cel al lui Tudorel Toader. Procurorii din CSM trebuie să motiveze hotărârea luată.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.