Santaj si scandal sexual la Episcopia Husilor

0

 Dupa ce Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins propunerea de arestare a trei preoţi: Sebastian Cristi Jitaru – preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian – preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Răzvan Mihail Bumbu – preot paroh la Parohia Văleni, acuzaţi că l-au şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, cu un filmuleţ în care acesta ar apărea împreună cu un fost elev de seminar, în prezent preot, într-o postură compromiţătoare, in presa apare o noua declaratie a sotiei unui preot.

Aceasta a declarat reporterilor  ziarului Adevărul că respectiva înregistrare în care Episcopul ar apărea în ipostaze intime, alături de un bărbat, ar fi fost transmisă de la un preot la altul, iar unii dintre ei ar fi reuşit de-a lungul anilor să îşi rezolve diverse probleme la Episcopie lăsându-i de înţeles episcopului Corneliu că ştiu de existenţa înregistrării pornografice. De altfel, surse din rândul preoţilor vasluieni afirmă că înaltul prelat nu ar mai fi rezistat psihic şantajului exercitat asupra sa în ultimii ani şi de aceea a decis să depună plângere la DNA.

 Reamintim ca trei preoţi au fost reţinuţi de procurorii DNA sub acuzaţia de şantaj. Feţele bisericeşti l-ar fi ameninţat pe Episcopul Huşilor că vor face publice filmări compromiţătoare în care apare acesta.   Procurorii spun că trei preoţi ar fi încercat să îl șantajeze pe ÎPS Corneliu, episcopul Huşilor, cu publicarea unor imagini compromiţătoare.

Pe de alta parte Episcopia Huşilor a emis un comunicat:

”Episcopia Huşilor aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a luat act cu profundă îngrijorare şi regret de situaţia creată de susnumiţii, nădăjduind totodată că instituţiile abilitate ale statului vor clarifica această speţă, urmând ca după pronunţarea finală a acestora, să fie hotărâte şi măsuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. Îndemnăm cu dragoste părintească pe toţi fiii duhovniceşti ai Eparhiei Huşilor şi ai Bisericii Ortodoxe Române să sporească lucrarea rugăciunii şi a faptelor bune, cerându-le iertare pentru tulburarea creată şi asigurându-i că aceste incidente sunt tratate cu maximă responsabilitate pastorală, pentru o activitate transparentă şi în conformitate cu crezul creştin”,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.