Schimbarea impozitului pe venit

0

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, la Parlament, că va fi dată o ordonanță prin care impozitul să treacă integral la nivelul comunităților locale, decizie care va fi luată înainte de calcularea bugetului pe 2019.

Astfel, întrebat, miercuri, dacă va fi dată OUG pentru măsura prin care 100% din impozitul pe venit va merge la unitățile administrativ-teritoriale (UAT), Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ.

„Este o măsură pe care noi o avem în Programul de Guvernare prin care impozitul să treacă la comunitățile locale. Va fi o ordonanță de urgență. Decizia va fi luată înainte de a fi făcut bugetul pe 2019”, a spus ministrul Finanțelor.

De asemenea, acesta a precizat că va avea loc o discuţie privind repartizarea sumelor între consilii judeţene şi celelalte comunităţi locale.

„Este o decizie pe acea formulă din această sumă pentru a vedea cum se repartizează între consiliile județene și celelalte comunități locale”, a mai spus Teodorovici, precizând că ordonanța va fi dată la sfârșitul lunii octombrie sau cel târziu la începutul lunii noiembrie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.