Schimbarile aduse in anul scolar 2017-2018

0

Ca in fiecare an, noul an scolar vine cu diferite schimbari. Unele mai bune, altele mai putin bune. Si nu in ultimul rand sa nu uitam ca suntem in luna august si inca nu stim nici macar ce se va aplica si ce nu. Ca de obicei, de altfel.  

Dupa ce am fost anuntati ca vor exista manuale pana si pentru dirigentie si sport, acum ni se spune ca materialele auxiliare nu mai sunt valabile. Mai exact niciunul nu mai este valabil, iar in 30 de zile, specialistii trebuie sa stabileasca normele in functie de care vor fi avizate aceste manuale. De evaluarea manualelor se va ocupa Ministerul Educatiei, insa vor avea acordul asociatiei de parinti, dar si al inspectoratului.

Cat despre inceperea anului scolar , anul acesta scoala nu va incepe pe 15 septembrie , cum era de asteptat, ci pe 11 septembrie si se va incheia pe 22 iunie a abykyu 2018.

Structura primului semestru este urmatoarea:  

Primul semestru va fi intre: 11 septembrie si 22 decembrie .
Intre : 28 octombrie si 5 noiembrie copii din invatamantul prescolar si primar vor avea vacanta.

Vacanta de iarna este intre 23 decembrie si 7 ianuarie .
Cursuri se vor face intre 8 ianuarie si 2 februarie, iar vacanta intersemestriala va fi intre 3 si 11 februarie.

Semestrul II

Cursurile se vor face 12 feb si 6 aprilie
Vacanta de primavara va fi intre 10 si 22 aprilie

Cursurile 23 iunie pana in 22 iunie
Vacanta de vara va fi intre 22 iunie si 9septembrie
 

De asemenea, sa nu uitam de promisiunile din fiecare an ca nu va mai fi permis telefonul mobil in scoli sau de renovarea unitatilor de invatamant, precum si multe alte promisiuni ce stim ca nu se vor indeplini niciodata! Ca de exemplu proiectul unui BACALAUREAT DIFERENTIAT cum asteptam de ani buni de zile.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.