Sisteme de stat sau sisteme de batjocura!?!

0

Cu siguranta de multe ori se mediatizeaza diferite cazuri, unele ale oamenilor de rand, altele ale oamenilor influenti. Te socheaza de multe ori prin cate greutati pot trece unii oameni si nimeni nu face nimic pentru ei.

Si in viata de zi cu zi cu siguranta ai vazut o regula de aur, si anume: Cu cat ai mai multi bani si cu cat mai multa influenta ai, cu atat ai mai multe sanse sa rezolvi problemele. Practic, daca te imbolnavesti , daca iti permiti sa te imbolnavesti, ti-ai semnat sentinta.

De ce spun asta? Spun asta pentru conditiile insalubre in care trebuie sa stea bolnavii in fiecare zi. Microbii, insectele si indiferenta personalului condamna la moarte si nu doar un om, ci mii de oameni, si din acele mii de oameni, minim cateva sute de copii.

De ce muncim pana la urma? De ce platim taxe si impozite ? Ca sa nu beneficiem de un sistem de sanatate SANATOS, ca sa murim cu zile, ca sa privim cum cei dragi noua sunt ucisi de indiferenta, de la mic la mare, ca urmasii nostri sa nu fie educati, ci sa fie notati pe baza spagii date de parinti?

Ca statul sa creeze manuale care nu au logica, niste manuale care sfideaza nevoile de cunoastere, manuale care nu sunt accesibile pentru copii care ar trebui sa invete din ele. CE FACEM?! ACCEPTAM BATJOCURA?

Ah, si de parca nu era suficient, nici macar spitalele private sau scolile private nu isi fac datoria. Aceeasi batjocura.  Luam situatia unui om obisnuit: munceste de dimineata pana seara, pe un salariu de 1000 de lei, sotia acestuia, la randul ei castiga 1000 de lei. Sa presupunem ca au 2 copii, pe care trebuie sa ii pregateasca de scoala si ca locuiesc in chirie. Cum se pot descurca acesti oameni?

CopiiI trebuie educati, facturile trebuie platite, mancarea este necesara, rechizitele si unele manuale si culegeri pe care trebuie sa le plateasca parintii la fel, de chirie nici nu mai vorbim. Cum se descurca acei oameni? Daca cumva un copil se imbolnveste grav ce vor face parintii?

Va spun eu, o sa il priveasca neputinciosi cum se stinge sub ochii lor, pentru ca nici nu vor avea resursele banesti necesare. Nici macar medicii nu si-ar da interesul sa salveze acea viata…

Nu pretindeti ca nu credeti asta, deoarece si dumneavoastra, ca si mine, stati in aceasta tara si stiti despre ce vorbesc. Dar ce rost are sa vorbim daca nu facem nimic?

Oamenii de la guvernare au senzatia ca vor sta acolo pentru o eternitate, ca noi nu ne vom mobiliza niciodata, iar cu fiecare secunda ce trece, fura sume mai mari decat stim si ne imaginam noi.

Daca nu facem ceva suntem la fel de vinovati ca si ei. Nu vor veni super-eroi sa ne salveze. Trebuie sa ne salvam singuri!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.