Soc: Guvernul adopta taxa oualor rosii pe timpul sarbatorilor pascale

0

  In sedinta din noaptea aceasta pe cunoscutul tipar “noaptea ca hotii”, guvernul a adoptat o ordonanta, pe care reporterii Caragiale Tv o prezinta cititorilor nostri in premiera.  Aceasta se numeste Ordonanta “Ouale rosii de Paste”. Iata ce cuprinde ordonanta in cauza:

Art. 1 Toate ouale vopsite in rosu de Paste vor fi taxate conform urmatorului grafic:

  • 1-10 oua cu o taxa de 5 lei
  • 10-50 oua cu o taxa de 6 lei
  • peste 50 oua cu o taxa de 15 lei,

Art. 2 Taxa va fi colectata de catre o fata bisericeasca locala, in ziua numita Vinerea Mare. Preotul va purta, in scopul colectarii taxei, o sacosa de rafie alba pe care va fi inscriptionat un ou alb sau verde, in functie de preferintele enoriasilor.

Art. 3 Constituie contraventie si se pedepseste cu 500 de matanii, persoana care nu achita taxa pe ouale rosii. Mataniile vor fi executate pe timpul noptii sub stricta supraveghere a dascalului bisericii. Ca masura suplimentara, numele persoanei care nu plateste taxa pe ouale rosii, va fi afisat pe usa bisericii pana in prima zi de Paste.

Art. 4 Persoana care refuza sa deschida usa preotului va fi afurisita si i se va lipi pe usa locuintei sau pe poarta casei un afis pe care va sta scris: “OM PACATOS”

Art. 4 Patriarhul Romaniei are dreptul sa reduca pedeapsa pana la cel mult 100 de matanii. Cererea de scutire a mataniilor se va depune direct la registratura patriarhiei care va raspunde, in scris, in termen de cel mult trei vecernii consecutive. Audierea pacatosului se va face in clopotnita mitropoliei. Pe toata durata audierii pacatosul va sta in genunchi.

Art. 5 In situatii de exceptie, persoana pacatoasa va fi absolvita de efectuarea mataniilor, daca va aduce un miel patriarhului.

Intrebat de reporterii Caragiale Tv ce l-a inspirat in adoptarea acestei ordonante premierul Grindeanu a raspuns:

“Am fost inspirat de trauma domnului Adrian Nastase care, in timpul petrecut in inchisoare, a fost obligat de ceilalti detinuti sa le vopseasca ouale in rosu cu ocazia sarbatorilor pascale!”

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.