TAS a confirmat! FC VIITORUL este campioana Romaniei! Ce declara Becali?

71

  Cazul a fost judecat ca urmare a solicitării clubului FC FCSB. Cele două formații au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe dintre cele două în play-off-ul campionatului.

FCSB a cerut TAS să constate că interpretarea prevederilor art 27.3 din ROAF ar trebui să fie diferită de varianta de interpretare stabilită de FRF și LPF, precizând faptul că în cazul egalității de puncte, ar trebui luate în considerare rezultatele dintre cele două echipe din sezonul 2016-2017 (sezon regulat + play-off).

Astăzi (joi), Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul depus de clubul FC FCSB în data de 6 iunie 2017 și a confirmat decizia Federației Române de Fotbal din data de 5 iunie 2017, când s-a validat clasamentul Ligii 1, precizează FRF.

  Gigi Becali nu se declară dezamăgit de procesul pierdut la TAS de FCSB și este de părere că echipa sa ar putea avea șanse chiar mai mari de a se califica în Liga Campionilor în aceste condiții.

Nu sunt dezămagit, de ce să fiu dezamăgit? Noi am cerut să se facă dreptate. A câştigat Gică, asta e, să fie sănătos. A fost o chestie de arbitraj. Aşa a vrut Dumnezeu, poate e mai bine aşa.

De ce să ne scadă şansele la Liga Campionilor? Poate va fi mai uşor aşa… Poate aşa a vrut Dumnezeu şi ajungem în Ligă, eu sunt optimist”, a declarat Becali pentru News.ro.

Patronul FCSB i-a transmis un mesaj de felicitarea lui Gheorghe Hagi și susține că ar prefera ca echipa lui Dică să întâlnească Viktoria Plzen în turul al treilea, deși admite că nu există niciun adversar facil.

I-am trimis mesaj și l-am felicitat pe Gică. Întreb și eu: pentru ce să mai fie supărat? Eu niciodată în viața mea nu i-am făcut rău lui Gică. E supărăcios. Peste două, trei zile îl și sun. Dacă răspunde, i-a trecut. Odată și-odată trebuie să răspundă.

Noi n-am pierdut nimic. Aveam locul doi, am rămas pe locul doi. Pentru noi era un lucru mare să fim capi de serie pe ruta campioanelor. Cred că Plzen ar fi un adversar mai accesibil“, a adăugat Gigi Becali la TV Digi Sport.

surse: Agerpres, GSP, FRF