Tiberiu Ușeriu, marele învingător la ULTRAMARATONUL ARTIC!

0

Sportivul originar din Bistrița a fluturat steagul României, după ce a trecut primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra, el fiind singurul român, din patru, care a reuşit să termine cursa de 618 de kilometri, desfășurate în condiții extreme la Cercul Polar.

Tibi Ușeriu, ultramaratonistul campion, a publicat un mesaj emoționant, la scurt timp după câștigarea ultramaratonului.

“Nu contează că unele lucruri se repetă. Ele nu sunt niciodată la fel.
Vă mulţumesc pentru susținere!”

Tibi Ușeriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri, în condiții extreme având de-a face cu temperaturi de până la minus 38 de grade Celsius și de vânt care a suflat la rafală cu aproape 100 de kilometri pe oră. După ce a trecut linia de finish, Tibi Ușeriu a fluturat steagul României, marcat cu emblema Centenarului. Şase din 23 de concurenţi au ajuns la final, mulţi au căzut încă din prima zi.

“Tibi Uşeriu a finalizat ediţia 2018 a maratonului 6633 Arctic Ultra pe primul loc în condiţii de viscol” au anunţat organizatorii 6633 Arctic Ultra.

“A pornit de la start şi dus a fost. Nu l-a mai ajuns nici unul. Aţi văzut prin ce a trecut. Nimeni nu înţelege cum poate, dar poate că nu e nimic de înţeles…” au scris apropiaţi de-ai săi pe facebook, într-o postare cu titlul “Tuktoyaktuk, pământ românesc ! … a treia oară “.

Cireaşa de pe tort

“Am terminat. Măi, am intrat într-o furtună patru ore, ai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoată ăștia! Deci a fost ceva… Vai de capu’ meu! La mișto… A fost cireașa de pe tort. Mă bucur că am terminat-o”, a spus Tibi Ușeriu, într-o discuție telefonică, imediat după finiş, pe care apropiații săi au publicat-o pe facebook.

Maratonul a început pe data de 9 martie, ora 20.30, ora României, printrei cei care au luat startul fiind și patru români, însă trei dintre ei au abandonat cursa în prima zi din cauza problemelor de sănătate și a temperaturilor extreme din apropierea Polului Nord. Singurul care a mers mai departe a fost Tibi Ușeriu, bistrițeanul reușind încă de la primii kilometri să preia conducerea cursei și, după 7 zile, vineri dimineața puțin după ora 1.00 (ora României) a ajuns la final.

A X-a ediție a maratonului arctic – 6633 Arctic Ultra a fost una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, mai lung cu 57 de kilometri decât în anii precedenți, traseu care a inclus parcurgerea unei porțiuni de 280 de kilometri pe Ice Road, un fluviu înghețat, unde temperaturile sunt extreme.

La start s-au înscris 32 de concurenți, din care 23 la cursa de 350+ mile însă după prima zi de concurs, opt dintre participanți, printre care și trei din cei patru români au abandonat. După șapte zile de maraton în cursa de 350+ mile au mai rămas doar șase concurenți, pe locul doi, în spatele lui Tibi fiind un irlandez.

Participanții au avut nouă zile la dispoziție pentru a ajunge la final, startul concursului fiind dat vineri, 9 martie, la ora 20.30 (ora României).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.