UNBR – comunicat privind sedinta Comisiei Permanente

0

C O M U N I C A T

La ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.) din 20 ianuarie 2017 au participat, în calitate de invitați:

– doamna judecător Mariana Ghena, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii;

– domnul procuror Cristian Ban, Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii;

– domnul Ovidiu Predescu, consilier al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; – domnul Florin Iordache, Ministrul Justiției;

– doamna Nicoleta Pauliuc, Vicepreședintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României;

– domnul Eugen Nicolicea, Președintele Comisiei juridice de disciplină și imunități a Camerei Deputaților;

– domnul Alexandru Bălănescu, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților;

– doamna judecător Ana Maria Garofil, Directorul Institutului Național al Magistraturii.

Fiecare dintre invitați a transmis Corpului avocaților mesaje de conlucrare instituțională. Domnul Florin Iordache, Ministrul Justiției, a informat Comisia Permanentă a U.N.B.R. cu privire la inițierea de către Guvernul României a unor măsuri legislative în materie penală, aflate în prezent în dezbatere publică.

Comisia Permanentă a U.N.B.R. apreciază că este legitimă şi necesară dezbaterea publică angajată în societate cu privire la acte normative care vizează drepturi şi libertăți fundamentale ale omului. Implicarea profesioniștilor dreptului în analiza efectelor unor astfel de măsuri este utilă decidenților politici.

Comisia Permanentă a U.N.B.R. a exprimat disponibilitatea profesiei de a contribui din punct de vedere tehnico-juridic la perfecționarea reglementărilor legale, după consultarea Corpului profesional.

COMISIA PERMANENTĂ A U.N.B.R.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.