Unul din opt americani care l-au votat pe Trump nu ar mai repeta gestul

0

 Unul din opt americani care l-au votat pe Trump nu ar mai repeta gestul

   Aproximativ unul din opt americani care au votat pentru președintele Donald Trump în 2016 nu sunt siguri că ar mai face acest lucru, după primele șase luni de mandat ale preşedintelui, potrivit unui sondaj realizat de Reuters.

Deşi marea majoritate a celor care au votat pentru Trump pe 8 noiembrie au declarat că-l vor susține din nou, orice mica erodare a susţinerii din partea electoratului reprezintă o potențială provocare pentru președinte. Trump, care a câștigat Casa Albă cu o diferenţă mică, are nevoie de fiecare suporter pentru a-și putea putea vedea adoptate proiectele de către Congres și, eventual, pentru a obține un al doilea mandat în 2020.

Din sondajul realizat în această lună rezultă că 12% dintre respondenți nu ar vota pentru Trump “dacă alegerile prezidențiale din 2016 ar avea loc astăzi”, 7% au spus că nu știu ce ar face și restul de 5% ar alege unul din ceilalți candidați prezidențiali sau nu ar vota.

Totuşi, potrivit datelor funizate şi analizate de Reuters, 88% au declarat că ar vota din nou pentru Trump, o ușoară îmbunătățire față de procentajul din mai de 82%, când a fost realizat un sondaj similar. Luate împreună, sondajele sugerează că poziţia lui Trump faţă de susţinători s-a îmbunătăţit uşor în ultimele luni, în ciuda eșecurilor repetate ale Partidului Republican de a revizui sistemul de asistență medicală și a mai multor investigații privind legăturile campaniei sale cu Rusia.

Alegătorii lui Trump care au spus că nu l-ar mai vota s-au declarat fie sătui de criticile sale la adresa democraților, a media și a justiției, fie dezamăgiți de faptul că administrația nu i-a alungat pe imigranții ilegali din comunitățile lor, fie supărați că nu s-a pus capăt lipsei de încredere și partizanatului extrem de la Washington.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.