contractul de furnizare

Contractul de furnizare – model 

 Contractul de furnizare

 

 

CONTRACT DE FURNIZARE

 

     Între:

         S.C. ____________________________S.R.L., cu sediul in ____________________________, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului ________________ sub nr. _______________, avand CUI _____________________, reprezentata de_________ in calitate de administrator,

în calitate de FURNIZOR, pe de o parte, şi

         ________________________________, cetatean roman, nascut la data de __.__.____, in localitatea________________ domiciliat în ___________, identificat cu CI seria __, nr. _________, eliberata de ______________ la data de __.__.____, CNP ________________,

SAU

S.C. ____________________________S.R.L., cu sediul in ____________________________, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului ________________ sub nr. _______________, avand CUI _____________________, reprezentata de_________ in calitate de administrator,

în calitate de BENEFICIAR, pe de altă parte,

  • II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1 Obiectul prezentului contract il constituie furnizarea, de catre FURNIZOR catre BENEFICIAR a urmatoarelor bunuri/servicii:

a)………………………….

b)………………………….

c)………………………….

(se va completa cu descrierea bunurilor si/sau a serviciilor ce urmeaza a fi furnizate)

2.2. BENEFICIARUL este de acord cu preluarea bunurilor/exploatarea serviciilor ce fac obiectul prezentului contract, precum si cu plata tarifelor stabilite in prezentul contract.

  • III. DURATA CONTRACTULUI 

3.1 Prezentul contract se incheie pe o perioada de…………, incepand de astazi, …………….., data semnarii prezentului inscris.

3.2. Durata prezentului contract se poate prelungi, cu acordul partilor. 

  • IV. PRETUL SI MODALITATI DE PLATA

 4.1. Pretul bunurilor/serviciilor alese de beneficiar este de……………………..EURO/USD/LEI.

4.2. Facturarea de catre FURNIZOR si plata, de catre BENEFICIAR, a bunurilor/serviciilor, se vor face in moneda…………

4.3 FURNIZORUL va factura catre BENEFICIAR la data de …………………….

4.4. BENEFICIARUL va achita contravaloarea facturii in termen de …..zile de la data emiterii, in numerar, la adresa specificata de catre furnizor, sau prin transfer bancar, in conturile indicate de catre furnizor.

4.5. In cazul neefectuarii platii la termen, BENEFICIARUL va datora FURNIZORULUI penalitati in valoare de ………%/zi de intarziere din valoarea totala a facturii.

  • V. OBLIGATIILE PARTILOR

5.1 Prin prezentul contract, FURNIZORUL se obliga sa:

a) predea bunurile/presteze serviciile, in conformitate cu clauzele stabilite de parti prin prezentul inscris, in termen de ………………, de la incheierea prezentului contract;

b) sa acorde BENEFICIARULUI asistenta tehnica, in vederea executarii prezentului contract.

5.2 Prin prezentul contract, BENEFICIARUL se obliga sa:

a) preia bunurile/primeasca serviciile livrate/prestate de catre furnizor;

b) sa respecte instructiunile primite de la furnizor in ceea ce priveste buna functionare a bunurilor/serviciilor.

  • VI. INCETAREA CONTRACTULUI

6.1.  Prezentul contract inceteaza in urmatoarele cazuri:

a)prin acordul de vointa al partilor, daca au fost achitate integral obligatiile.

b)BENEFICIARUL poate denunta unilateral contractul printr-o notificare trimisa FURNIZORULUI, cu cel putin 20 (douazeci) de zile inainte de data la care doreste sa-si inceteze efectele prezentul contract. In acest caz incetarea contractului se va produce de la data la care BENEFICIARUL face dovada platii catre FURNIZOR a tuturor sumelor restante.

c) FURNIZORUL poate rezilia prezentul contract, fara a fi necesara punerea in intarziere si fara orice alta formalitate prealabila daca:

   1) BENEFICIARUL nu plateste tarifele pentru serviciile furnizate si penalitatile aferente (daca este cazul) in termen de 15 zile de la data scadentei;

   2) BENEFICIARUL nu utilizeaza serviciile o perioada mai mare de ……. luni;

   3) BENEFICIARUL prejudiciaza securitatea sistemului sau incearca in mod repetat (cu sau fara succes) obtinerea de informatii ce nu au un caracter public, indiferent daca aceste informatii se afla in sistemul FURNIZORULUI sau apartin altor sisteme conectate cu acest sistem;

   4) Impotriva BENEFICIARULUI sunt initiate proceduri de lichidare sau faliment, ori este actionat in judecata pentru credite scadente.

  • VI. NOTIFICĂRILE ÎNTRE PĂRŢI

6.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa prevăzută în partea introductivă a prezentului contract.

6.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poştală, ea va fi transmisă prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire (A.R.) şi se consideră primită de destinatar la data menţionată de oficiul poştal primitor pe această confirmare.

6.3. Notificările verbale nu se iau în considerare de niciuna dintre părţi, dacă nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente. 

  • V. SOLUŢIONAREA LITIGIILOR

5.1. Părţile au convenit ca toate neînţelegerile privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea ori încetarea acestuia să fie rezolvate pe cale amiabilă.

5.2. Prevederile prezentului Contract sunt guvernate şi interpretate în conformitate cu legile române, iar litigiile rezultate din prezentul contract sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti, dacă nu au fost soluţionate pe cale amiabilă.

  • VI. DECLARAŢII COMUNE. DISPOZIŢII FINALE

6.1. Prezentul contract se incheie în conditiile art. 1.766-1.771 Cod Civil.

  • În cazul în care oricare dintre prevederile prezentului Contract sunt sau devin nule sau inaplicabile sau în cazul în care prezentul Contract se dovedeşte a fi incomplet, valabilitatea celorlalte prevederi din prezentul Contract nu va fi afectată în consecinţă. În acest caz, prevederea nulă sau inaplicabilă va fi înlocuită sau completată de o prevedere valabilă şi aplicabilă care are un efect juridic similar celui al prevederii nule sau inaplicabile sau care serveşte în cea mai mare măsură posibilă scopului prezentului Contract.
  • Noi, părţile, declarăm că am luat cunoştinţă că drepturile şi obligaţiile izvorând din prezentul contract se transmit de drept moştenitorilor/succesorilor noştri.
  • Noi, părţile contractante, declarăm că înainte de semnarea actului am citit personal cuprinsul acestuia, răspundem pentru autenticitatea documentelor prezentate şi declaraţiilor făcute, stăruim la atestarea actului, întrucât exprimă voinţa noastră şi semnăm mai jos.
  • Prezentul contract, împreună cu anexele sale care fac parte integrantă din cuprinsul său, reprezintă voinţa părţilor şi înlătură orice altă înţelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.
  • Se anexează la prezentul act: copii ale actelor de identitate ale părților.

 

Prezentul contract a fost redactat astăzi, __/__/____, în 2 exemplare, cate unul pentru fiecare dintre parti.

 

FURNIZOR                                                                                    BENEFICIAR

 

CONTRACTUL DE FURNIZARE

ASPECTE TEORETICE

CONTRACTUL DE FURNIZARE

Contractul de furnizare, reglementat prin art. 1.766-1.771 Cod civ., este acela prin care o parte-furnizorul, se obliga sa transmita proprietatea asupra unei cantitati determinate de bunuri, precum si sa le predea , sau sa presteze anumite servicii, la unul sau mai multe termene ulterioare incheierii contractului, ori in mod continuu, iar cealalta parte- beneficiarul, se obliga sa preia bunurile ori sa primeasca prestarea serviciilor, precum si sa plateasca pretul lor.

Contractul de furnizare se caracterizeaza prin aceea ca proprietatea bunurilor se transfera de la furnizor la beneficiar in momentul predarii acestora, predare care se realizeaza prin receptia efectuata de catre beneficiar.

Pretul bunurilor sau serviciilor livrate se stabileste prin contractul de furnizare, sau prin lege. In situatia in care pretul este stabilit prin norme legale, se impune precizarea ca modificarea , in cursul executarii contractului, a reglementarilor legale ale pretului nu va afecta contractul de furnizare incheiat. Astfel, intre parti se vor aplica in continuare preturile stabilite initial prin contractul de furnizare, cu exceptia cazului in care noile norme prevad in mod expres contrariul.

Pentru astfel de cazuri, in care noile norme prevad in mod expres aplicarea noilor preturi si contractelor in curs, legiuitorul a instituit prin art. 1768 alin. 3 Cod civ., posibilitatea partilor de a denunta contractul. Astfel, partile pot denunta contractul in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a noilor reglementari; pe durata acestor 30 de zile, intre parti se va aplica pretul stabilit initial prin contractul de furnizare.

Totodata, trebuie sa cunoastem faptul ca furnizorul are dreptul, de a subcontracta furnizarea bunurilor sau a serviciilor catre o terta persoana, numai in masura in care natura contractului o permite.

In cazul subcontractarii, executarea contractului de furnizare va ramane sub supravegherea furnizorului care va raspunde fata de beneficiar pentru calitatea produselor sau a serviciilor furnizate de tert.

Contractul de furnizare